10 anys de les Santes de Mataró – un llibre d’Albert Canalejo 17 octubre, 2016

Hem publicat al costat d’Albert Canalejo el seu llibre de fotografies sobre Les Santes de Mataró: Santes 10 x 15

El llibre ha estat finançat gràcies a una campanya de micromecenatge a Verkami:  https://www.verkami.com/projects/14707-santes-10×15

Albert Canalejo ha viscut Les Santes des d’un punt de vista privilegiat durant una dècada. Com a fotoperiodista a la premsa local ha seguit els actes més emblemàtics des de primera línia, des de dins i amb les colles. Aprofitant aquesta efemèride va pendre la decisió d’engegar un projecte en format llibre fotogràfic amb una selecció d’un centenar de fotografies entre les més de 50.000 que tenia l’arxiu.

El resultat final no és només un llibre fotogràfic, també és un record i un llegat cultural de la festa de les patrones mataronines, Juliana i Semproniana.

llibre Les santes de Mataró - Editorial Pròxima

Així parlava ell del procés de gestació de la publicació en una entrevista que vam fer-li en els darrers mesos de preparació del llibre

Característiques del llibre

  • Format: 225 x 225 mm
  • 120 pàgines
  • Coberta: estucat semimat de 150 gr
  • Tripa: estucat semimat de 150 gr
  • Enquadernació: tapa dura, llom pla
  • Quantitat: 500 exemplars

Tripa llibre Les Santes

L’autor

Albert Canalejo va néixer a Mataró l’any 1984. Va estudiar realització Audiovisual i fotografia a Barcelona. Al 2005 va començar a treballar com a càmera a Televisió de Mataró i des de llavors no ha parat. Ha treballat com a fotògraf i videograf per la premsa local, administració pública i des de 2014 coordina una escola de fotografia.

Interior Foto llibre les santes de mataró